DATA EN TIJDEN

Als gevolg van de COVID-19 maatregelen worden alle trainingen tot nader order online gegeven. Vanaf 15 september worden de basistrainingen ook weer in ons trainingscentrum in Rotterdam aangeboden.

CoCon BB Basistraining CCV erkend

Tijd: 18.45 – 22.00 uur.
Locatie: Rotterdam of online (Zoom)

BBBT 1: 5 dagdelen
januari: di 26, do 28
februari: di 2, do 4, di 9

BBBT 2: NIEUWE STIJL: 6 dagdelen (extra oefening en aandacht voor complexe cases)
februari: di 16, do 18
maart: di 2, do 4, di 9, do 11

BBBT 3
maart: di 16, do 18, di 23, do 25, di 30
april: do 1

BBBT 4
april: di 13, do 15, di 20, do 22, wo 28, do 29

BBBT 5
mei: di 11, wo 12, di 18, do 20, di 25, do 27

BBBT 6
juni: di 8, do 10, di 15, do 17, di 22, do 24

BBBT 7
september: di 14, do 16, di 21, do 23, di 28, do 30

BBBT 8
oktober: di 5, do 7, di 12, do 14, di 26, do 28

BBBT 9
november: di 2, do 4, di 9, do 11, di 16, do 18

BBBT 10
november: di 23, do 25, di 30
december: do 2, di 7, do 9

Meer informatie en aanmelden:

CoCon Training Center

Van der Takstraat 102A,
3071 LM Rotterdam

Telefoon:
010 481 58 36

E-mail:
info@colouredconsultancy.nl

CoCon Opfris-/Inhaaltraining (1 dagdeel)
Deze trainingen zijn bedoeld voor deelnemers die 1 dagdeel gemist hebben in de Basistraining en voor buurtbemiddelaars die hun kennis willen opfrissen.

Inhaaltraining

  • Maandag 12 april
  • Maandag 28 juni
  • Maandag 1 november
  • Maandag 13 december

Opfristraining

  • Maandag 8 februari
  • Maandag 14 juni
  • Maandag 13 september
  • Maandag 15 november

Tijd: 18.45 – 22.00 uur.
Locatie: Rotterdam of online (Zoom)

Meer informatie en aanmelden:

CoCon Training Center

Van der Takstraat 102A,
3071 LM Rotterdam

Telefoon:
010 481 58 36

E-mail:
info@colouredconsultancy.nl

CoCon Thematrainingen
Tijd:       18.45 – 22.00 uur.
Locatie: Rotterdam of online (Zoom)

Tele-bemiddeling (1 dagdeel)
Deze thematraining gaat specifiek in op het bemiddelen via telefoon en beeldbellen (Zoom, Teams, Skype etc.). Enige basisvaardigheid met beeldbellen wordt verondersteld.

februari: do 11
april: di 6
juni: do 3
september: do 2
november: ma 8

Coaching (3 dagdelen)
Deze thematraining gaat specifiek in op het coachen van bewoners in het omgaan met de situatie als de buren niet mee willen doen aan de bemiddeling. De training is bedoeld voor bemiddelaars, die al enige ervaring hebben met het bemiddelen.

maart: ma 22, ma 29
april: do 8
juli: do 1, di 6, do 8
september: ma 20, ma 27
oktober: ma 4
december: ma 6, do 16, ma 20

Pendelbemiddeling (2 dagdelen)
Deze thematraining gaat specifiek in op het pendelen tussen buren die niet (direct) samen om de tafel willen, maar toch bemiddeld willen worden. De training is bedoeld voor bemiddelaars, die al enige ervaring hebben met het bemiddelen

maart: wo 31
april: wo 7
oktober ma 11, ma 25

Groepsbemiddeling (2 dagdelen)
Deze thematraining gaat specifiek in op het bemiddelen in een situatie waarin één gezin of één bewoner door meerdere buren wordt aangewezen als de overlastgever. Het is belangrijk hier goed voorbereid en gestructureerd mee om te gaan. De training is bedoeld voor bemiddelaars, die al enige ervaring hebben met het bemiddelen.

april: ma 19, ma 26
september: di 7, do 9

Tijd: 18.45 – 22.00 uur. Locatie: Rotterdam of online (Zoom)
Bij voldoende animo ook als dagtraining (10.00-17.00 uur op zaterdagen)

Senior Buurtbemiddelaar (twee dagdelen)
De Senior Buurtbemiddelaar training is bedoeld voor buurtbemiddelaars met geruime ervaring in het bemiddelen die zichzelf willen versterken in het begeleiden van minder ervaren of minder sterke collega-Buurtbemiddelaars.

De training dient er ook toe om te kijken of je jezelf en wij je geschikt vinden om als Senior Buurtbemiddelaar anderen te begeleiden. In deze training gaat het dus om: constructief begeleiden en effectief samenwerken vanuit een open, respectvolle en wederzijds lerende houding. Een bemiddelaar is immers nooit te oud of te ervaren om te leren en zich te blijven ontwikkelen!

Data nog niet bekend / in overleg

Eenzijdige Situatie Verbetering (twee dagdelen)
Deze thematraining gaat specifiek in op het verbeteren of zelfs oplossen van de overlastervaring van bewoners. Hierbij wordt gebruik gemaakt van psychologische technieken die de persoonlijke ervaring van woonoverlast direct, ingrijpend en blijvend kunnen veranderen. Hierdoor zal de bewoner de overlast niet of minder indringend en overlastgevend ervaren. De training is bedoeld voor bemiddelaars, die al enige ervaring hebben met het bemiddelen.

mei: ma 10, ma 17
november: ma 22, ma 29

Provocatieve bemiddeling en coaching (1 hele dag of twee dagdelen)
Deze thematraining gaat specifiek in op het benutten van provocatieve gesprekstechnieken in het bemiddelen en coachen. De training is bedoeld voor bemiddelaars, die al enige ervaring hebben met het bemiddelen.

Werken met innerlijke delen in bemiddeling en coaching (1 hele dag of twee dagdelen)
Deze thematraining gaat specifiek in op het herkennen en transformeren van innerlijke delen (Kindsdelen, Volwassen delen en Ouderdelen) in het bemiddelen en coachen. Vanuit het perspectief van de transactionele analyse (TA). De training is bedoeld voor bemiddelaars, die al enige ervaring hebben met het bemiddelen

Werken met de Roos van Leary in bemiddeling en coaching (1 hele dag of twee dagdelen)
Deze thematraining gaat specifiek in op het herkennen en transformeren van machts- en samenwerkingsbalansen in het bemiddelen en coachen. Op basis van de Roos van Leary: een interactiecirkel dat inzichten en interventies biedt in de communicatieve acties en reacties van mensen. Hiermee kunnen we snel gedrag analyseren, begrijpen en beïnvloeden.
De training is bedoeld voor bemiddelaars, die al enige ervaring hebben met het bemiddelen.

Werken met het kernkwadrant van Ofman in bemiddeling en coaching (1 hele dag of twee dagdelen)
Deze thematraining gaat specifiek in op het gebruiken van het kernkwadrantenmodel van Daniel Ofman in het bemiddelen en coachen. Hiermee heb je een praktische communicatietool om burenconflicten te begrijpen, op een bepaalde manier bespreekbaar te maken en te veranderen.
De training is bedoeld voor bemiddelaars, die al enige ervaring hebben met het bemiddelen.

Werken met karakterstructuren in bemiddeling en coaching (1 hele dag of twee dagdelen)
Deze thematraining gaat specifiek in op het herkennen en gebruiken van karakterstructuren in het bemiddelen en coachen. Karakterstructuren vormen zich tijdens de kindertijd als beschermingsmechanismen in reactie op de omgeving. Iedereen ontwikkelt ze in het opgroeien van kind tot volwassene. Aanvankelijk tonen ze zich in de vorm van spierspanningen. Later worden ze tot gewoontepatronen, die onze gedachten, gevoelens en gedrag bepalen. Door in staat zijn ze te herkennen bij buren die in conflict zijn, winnen we aan inzicht in hun gedrag en houding en in je eigen structuur, en kun je op een gerichte manier omgaan en werken met hen.
De training is bedoeld voor bemiddelaars, die al enige ervaring hebben met het bemiddelen.

De 40 Beste Vragen (1 hele dag of twee dagdelen)
Deze thematraining gaat specifiek in op het gebruiken van de beste vragen in het bemiddelen en coachen. Hiermee krijg en houd je het gesprek in beweging en kun je die sturen, kantelen en verandering creëren.
De training is bedoeld voor bemiddelaars, die al enige ervaring hebben met het bemiddelen.

Omgaan met culturele verschillen / diversiteit (1 hele dag of twee dagdelen)
In deze dagtraining leren de bemiddelaars omgaan met culturele verschillen. Ze leren hoe ze goed kunnen bemiddelen zodat iedereen, cliënten én de bemiddelaar, tot hun recht komen. Centraal staat hoe diversiteit aan allerhande culturele en etnische achtergronden, lifestyles en expressies kan worden begrepen en positief en effectief kan worden benut voor het proces. Vanuit kennis en kunde kan de bemiddelaar dan culturele verschillen transformeren tot ingangen voor succesvolle bemiddelingen. Belangrijk hierbij is bewust te worden van de eigen aannames en verwachtingen bij cliënten.

Omgaan met heftige emoties (1 hele dag of twee dagdelen)
In deze dagtraining leren de bemiddelaars omgaan met heftige emoties als woensdagde, verdriet en angst en gedrag als agressie in het gesprek. In de meeste opleidingen tot bemiddelaar is daar geen of weinig aandacht voor. Centraal staat hoe deze emoties te begrijpen en te bruikbaar te maken voor het proces. Vanuit kennis en kunde kunt u heftige emoties transformeren tot de meest effectieve sleutels voor succesvolle bemiddelingen.

Workshops en trainingen voor coördinatoren (1 of meer dagdelen)
CoCon Trainingen biedt ook coördinatoren van Buurtbemiddeling workshops en trainingen: de inhoud kan naar wens gericht zijn op verdieping, verbreding, APK, troubleshoot, coaching of specifieke onderwerpen, vragen en behoeften.

Maatwerktrainingen en workshops op aanvraag (1 of meer dagdelen)
Voor alle trainingen geldt: data en locatie/medium in overleg en doorgang bij minstens 8 deelnemers.

Meer informatie en aanmelden:

CoCon Training Center

Van der Takstraat 102A,
3071 LM Rotterdam

Telefoon:
010 481 58 36

E-mail:
info@colouredconsultancy.nl