Heb jij zin in een uitdaging, ben jij ondernemend en flexibel ingesteld? Kun jij makkelijk switchen tussen pionieren en werken langs gebaande paden? Is omgaan met mensen je passie en spreekt diversiteit je aan? Dan past deze functie misschien bij jou!

 

Teamcoach (circa 24-28 uur per week)

Advieslijn Woonoverlast en Buurtbemiddeling Rotterdam

 

Onze organisatie, Coloured Consultancy (CoCon) heeft per 1 januari 2019 van de gemeente Rotterdam de opdracht gekregen om Buurtbemiddeling Rotterdam (BBR) voort te zetten in combinatie met en de invoering van een nieuwe dienstverlening: de Advieslijn Woonoverlast Rotterdam (AWR). Voor ons AWR-BBR team zoeken wij een derde teamcoach.

Bij onze adviseurs van de AWR kan men terecht voor advies en informatie, om woonoverlast op een goede manier zelf aan te pakken en op te lossen, voor een luisterend oor, bijvoorbeeld om even stoom af te blazen, je verhaal te vertellen en je gehoord te voelen.

De AWR-adviseur kan de beller ook doorverwijzen naar Buurtbemiddeling (BBR). Zij helpen buren met onderlinge problemen er samen uit te komen. Hoe? Door met de buren erover te praten en hen te helpen naar elkaar te luisteren en samen een eigen oplossing te vinden.

Onze adviseurs en buurtbemiddelaars zijn speciaal voor de AWR en BBR getrainde vrijwilligers, die elk jaar diverse verdiepings- en opfristrainingen aangeboden krijgen.

De werkzaamheden van de teamcoach spitsen zich toe op drie taakvelden:

 1. Vrijwilligers:
 • coaching en begeleiding in het adviserings- en bemiddelingsproces
 • organiseren en faciliteren van overleg en ontmoetingsmomenten, als ook trainingsaanbod
 • werving en inwerken van nieuwe vrijwilligers

Het koesteren, motiveren, inspireren en persoonlijk waarderen van de vrijwilligers is de rode draad in de begeleiding van de vrijwilligers.

 1. Netwerkpartners:
 • afstemming, terugkoppeling en overleg over casussen Buurtbemiddeling en/of de Advieslijn
 • registratie en maandrapportages van de aanmeldingen en casussen bij resp. de AWR en BBR
 • presentaties aan netwerkpartners over de AWR en BBR

Het opbouwen en onderhouden van de contacten met netwerkpartners is essentieel om samen met hen de AWR en BBR succesvol uit te voeren, een goede samenwerkingsrelatie met hen is daarbij van groot belang.

 1. PR en werving:
 • gericht op het bekendheid geven aan de AWR/BBR
 • ten behoeve van de werving van vrijwilligers

PR is ook intern gericht op het informeren van de vrijwilligers over de AWR en BBR en om hen te betrekken bij PR- en wervingsactiviteiten.

 

Profiel van de teamcoach:

Voor CoCon en haar projecten geldt dat integriteit en respect voor elkaar twee essentiële peilers zijn waarop het werk gebaseerd is. Dit heeft betrekking op alle niveaus in de organisatie: met vrijwilligers, met bewoners, met collega’s en met samenwerkingspartners. Als teamcoach ben je in staat om in deze lijn te werken.

Onze nieuwe collega heeft ruime ervaring in het werken met vrijwilligers, onderschrijft het principe ‘voor, door en van bewoners’ en is in staat daarnaar te handelen. Wij vinden het belangrijk dat je positief staat tegenover diversiteit en dit kan overbrengen naar anderen. Kennis en ervaring van en met de aanpak van woonoverlast in het algemeen is een pré.

Je hebt minimaal een HBO denk- en opleidingsniveau en bent bereid om de basistrainingen ‘adviseur woonoverlast’ en ‘buurtbemiddeling’ te volgen.

Wij bieden een afwisselende baan, leuke collega’s en fantastische vrijwilligers. Je krijgt een tijdelijke aanstelling tot 1 januari 2021 met de mogelijkheid tot verlenging. Salariëring is conform de CAO Sociaal Werk.

Interesse? Mail je CV en motivatie voor 15 mei a.s. naar: fdjohani@colouredconsultancy.nl t.a.v. Fica Djohani.

Afhankelijk van de actuele stand van zaken met betrekking tot de Corona-maatregelen zal een eerste gespreksronde vooralsnog online plaatsvinden in de week van 18 mei.